5 cenovno ugodnih tematskih domen

Tematske domene, ki jim nekateri pravijo tudi premium ali novejše domene, nam pomagajo, da s končnico izrazimo bistvo spletne strani. Zlasti takrat, kadar osrednji del domene nosijo besede, ki se nanašajo na manj znano blagovno znamko, ki se šele uveljavlja, je lahko končnica bistvena. Iz nje uporabnik takoj razbere, kakšne vsebine so dejansko na spletni strani na voljo. Pri uveljavljenih znamkah ali osrednjemu delu domene, ki jasno priča o naravi same strani, pa se tematska domena uporabi za poudarek, lahko tudi za prijetno drugačnost in zanimivost.

Nekatere tematske domene so povsem jasne, na primer .BEER, .SURF, .FAMILY, .RECIPES, .CHURCH, … Pri drugih se lahko v ozadju skrivajo najrazličnejše vsebine, saj dopuščajo večjo možnost interpretacije. In ne, tematske domene niso vedno slišati tuje. Marsikatere končnice so takšne, da jih brez težav uporabimo tudi za strani v slovenskem jeziku.

Katere tematske domene so tiste, ki so vam na voljo po izjemno ugodnih cenah?

1. Domena .XYZ

Domena .XYZDomenska končnica .XYZ se je rodila leta 2014 in prav zaradi tega, ker ni povsem specifična, hitro pridobila priljubljenost. Namenjena je mnogim splošnim temam, že leto po svojem nastanku pa se je z njo ponašalo več kot 1,5 milijona domen. Junija 2016 je postala četrta najbolj uporabljana končnica, takoj za .COM, .NET in .ORG. V primeru, da ne morete registrirati izbrane domene s končnico .SI ali .COM, torej predstavlja odlično alternativo, ne glede na jezik, v katerem je vaša spletna stran ali spletna trgovina.

2. Končnica .WORK

Domena .WORKZ domensko končnico .WORK lahko označujemo strani, ki se nanašajo na posel in finance, prav tako pa na materialne in človeške vire, potrebne za delo. Zanimiva je predvsem za strani, ki so namenjene mednarodnemu občinstvu oziroma angleško govorečim uporabnikom. Včasih pa se zanjo odločajo tudi slovenska podjetja, ki delujejo globalno – pogosto tudi start-up podjetja. Uporabna je tudi zato, ker se z “work” končujejo mnoge sestavljene angleške besede, na primer: “artwork”, “bridgework”, “casework”, “daywork”, “firework”, “homework”, “woodwork”, …

3. Domena .CLICK

Domena .CLICKIzraz klik je eden najpogosteje uporabljenih izrazov, povezanih z uporabo spleta. Nanj se lahko zanesemo vedno, ko želimo od uporabnika akcijo oziroma ga želimo spodbuditi h kliku na povezavo, oglas, izdelek … Domenska končnica .CLICK je priljubljena tako pri spletnih prodajalnah kot pri tržnih in oglaševalskih agencijah, pri straneh, namenjenih nagradnim igram, raziskavi mnenj, igricam, blogom, deljenju fotografij ipd.

4. Domena .SPACE

Domena .SPACEAngleški izraz “space” označuje vesolje, prostor, tipko za presledek na tipkovnici. Z njim se končujejo “aerospace”, “cyberspace”, “headspace” in številne druge angleške zloženke. Domeno .SPACE lahko uporabimo tako za splošne kot zabavne tematike, prav tako pa za tiste, ki se nanašajo na prostor v fizičnem pomenu besede (strani o dekoraciji prostora ali opremljanju). Nič drugače ni, ko govorimo o virtualnem prostoru, kjer lahko tvorimo zanimive kombinacije, na primer “party space”, “urban space”, “dream space”. Da je “space” izraz, ki je zanimiv in gre hitro v uho, dokazuje na primer družbena stran Myspace.

5. Domena .TOP

Domena .TOPMarsikatera angleška beseda se v pogovornem jeziku uporablja tudi pri nas in pri tem nič več ne zveni tuje. To velja tudi za izraz “top”, ki izraža vrhunskost ter odličnost. Domeno uporabljamo za splošne strani in za strani, namenjene zabavi in življenjskemu slogu. Če želite poudariti, da je vaša stran vrhunska, ponujate na njej najboljše vsebine oziroma prodajate najboljše izdelke, je .TOP gotovo dobra izbira.

So vam tematske domene všeč? Pri NEOSERV.SI vam je poleg omenjenih po izjemno ugodnih cenah na voljo še skoraj 400 drugih tematskih domen. Za nekatere je potrebno odšteti zgolj nekaj evrov, torej še manj kot za klasične generične ali nacionalne domene.

Be Sociable, Share!

Komentiranje je onemogoeno.