Kdaj je pametno registrirati več enakih domen? (1. del)

Verjetno ste že zasledili podjetja ali posameznike, ki imajo registriranih več domen z enakim ali zelo podobnim imenom in različnimi končnicami. Ste se kdaj vprašali kakšen je namen tovrstne domene? Seveda gre za to, da zaščitite svoje ime in prepoznavnost svojega podjetja oziroma blagovne znamke. Tudi na spletu namreč obstajajo številni paraziti, ki znajo izkoristiti uspeh vaše domene oziroma vašega posla in svojo domeno poimenovati kar enako, potem pa upati, da bodo s pomočjo napak vaših strank pridobili kak kos vaše pogače.

Kako torej preprečiti, da bi bila vaša domena tarča tovrstnih prevar? Preprosto, registrirajte več domen! Tako boste svoji spletni strani zagotovili več prometa, poleg tega pa boste svoji konkurenci preprečili, da bi sama prišla do teh strank.

In katere domene registrirati? V prvi vrsti bodite pozorni na uporabnike, ki v spletne brskalnike preprosto vtipkajo naslov strani, namesto, da bi iskano frazo vnesli v spletne iskalnike. Pogosto se zgodi, da so si ime napačno zapomnili ali pa so namesto imena podjetja preprosto vpisali aktivnost podjetja. Skušajte torej registrirati domene, s katerimi boste pokrili čim več tovrstnih napačnih iskanj vaše spletne strani. Pri registraciji domen bodite pozorni tudi na to, da boste pokrili čim več kombinacij besed v dejanskem naslovu vašega podjetja oziroma spletne strani.

Upoštevajte tudi, da se pri vtipkavanju domene v spletne brskalnike ljudje pogosto zatipkajo in lahko tako dobijo povsem napačen rezultat. Že vnaprej razmislite o možnih napakah in jih upoštevajte pri registraciji dodatnih domen.

Še ena stvar, ki jo je vredno vzeti v razmislek pri registraciji kakšne dodatne domene: uporabite tako edninsko kot tudi množinsko obliko imena svojega podjetja oziroma dejavnosti – gre za pogosto napako pri iskanju določene spletne strani!

Še več predlogov in idej za registracijo dodatnih domen pa v naslednjem članku!

Be Sociable, Share!

Oznake: , , ,

1 komentar to “Kdaj je pametno registrirati več enakih domen? (1. del)”

  1. […] V katerih primerih je pametno registrirati več domen, pa si lahko preberete na spodnji povezavi: – Povezava 1Be Sociable, Share! […]