Seksi domena: potrudi.se in najdi.me!

Točno tako. Če želite seksi domeno, se vsaj malo potrudite in jo najdite. Ker je domenski trg vedno bolj liberalen, je lahko vaša domišljija vedno manj omejena. Z liberalnostjo trga domen je mišljeno predvsem dejstvo, da lahko preprosto, enostavno, hitro in brez posebnih komplikacij z birokracijo pridemo do vse večjega števila različnih tujih domenskih končnic.

Kakšna sploh je seksi domena?

Seksi domena je kot seksi ženska: vsak moški ima svoj izdelan profil, kakšna je po njegovem mnenju najbolj seksi ženska. Tudi pri izbiri domene je potrebno razmišljati podobno. Razlika je v tem, da tukaj seveda ne razmišljamo, kakšna domena bo všeč vsakemu moškemu obiskovalcu vaše spletne strani, pač pa se skušamo osredotočiti na našo ciljno skupino. Mlajša, kreativnejša in bolj odprta, bolj liberalna kot je vaša ciljna skupina, več kreativnosti si lahko privoščimo pri izbiri domene. Če pa je vaša stran namenjena upokojencem ali pa morda na drugi strani skrajno resnim direktorjem, je prav, da tudi domena ostane vsaj malček bolj konzervativna. V tem prispevku bomo pozabili na preveč resne ciljne skupine in si dali duška pri odkrivanju bolj nekonzervativnih domen.

Primeri seksi in zanimivih slovenskih domen

Dovolj predigre, preidimo k akciji! Začnimo kar na domačih tleh. Slovenska vrhnja državna domenska končnica je .si. Besedica je takšna, da omogoča kar nekaj igračkanja. Simpatične .si domene so lahko npr. takšne: baj.si (portal za hujšanje »Bajsi«), kje.si (stran za preverjanje trenutne lokacije), kdo.si (stran s storitvijo preverjanja identitete posameznika). Sek.si pa je morda že sama po sebi najbolj seksi slovenska domena. Na domeno popravi.si bi lahko postavili portal z vsemi slovenskimi mojstri, ki znajo kaj popraviti ali pa, še boljše, ustanovili portal, kjer bi mojstri prikazali, kako si lahko obiskovalci sami popravijo kakšno stvar po načinu »sam svoj mojster«. S slovensko končnico .si lahko kombiniramo praktično kakršenkoli pridevnik, množico glagolov v velelniku in kopico ostalih besed. Precej seksi, kajne?

Skočimo še čez mejo

Ampak, če kaj označuje brezmejnost, je to svetovni splet. Zato se nikar ne omejujmo na .si domene in pokukajmo še drugam po tej veliki svetovni mreži. Precej podobna je švedska domenska končnica .se. Zanjo so se odločile že nekatere večje slovenske oglaševalske agencije in jo uporabile pri svojih oglaševalskih kampanjah. Ena izmed takšnih domen je npr. vozim.se, Zavarovalnice Triglav. V času največje recesija, vsaj mediji so dali tako slutiti, pa nas je Porsche Leasing nagovarjal s spletno stranjo vsedobro.bo. Pri tem so nas skušali potolažiti tudi s pomočjo uporabe bolivijske domenske končnice .bo. Če ostanemo bližje, a gremo malce na jug, opazimo še eno super seksi domensko končnico. To je domenska končnica Črne gore .me. Tako kot sama Črna gora postaja vedno bolj mondena, je podobno tudi pri domenskih končnicah. Končnica .me je namreč zelo primerna tudi za mednarodni trg v kombinacijami z angleškimi besedami in frazami. Zaljubljenci, ki so hkrati domenski obsedenci, bi lahko svoje dekle zaprosili kar s spletno stranjo poroci.me. Če dekleta še nimate, jo pojdite poiskat na poglej.me – spletni portal z video klepetom.

Skratka, možnosti je ogromno in v tem uvodnem prispevku na blogu preveri.si smo raziskali le nekatere. Prisluhnite, kako vas nagovarja vaša bodoča seksi domena: »Potrudi.se in najdi.me!« Ustrezite ji in jo … registrirajte že enkrat!

Be Sociable, Share!

Oznake: , , , , ,

2 komentarja to “Seksi domena: potrudi.se in najdi.me!”

  1. […] Kdo? Uradno tega iz Domence, kjer so pri prodaji tudi posredovali, niso smeli ali želeli razkriti niti imena starega niti imena novega lastnika domene Pep.si. Dodali so le, da ta primer več kot nazorno kaže, kako pomembno je, da si svojo domeno zagotovimo čim prej. Očitno to drži tudi za slovenski trg in slovenske domene s končnico .si. Seveda pa nam radovednost ni dala miru in z lastnim orodjem preveri.si smo uspeli ugotoviti, da je novi lastnik domene ameriško podjetje Undercurrent LLC. Kaj sicer namerava novi lastnik z domeno, ni povsem jasno, kakopak pa vsakdo takoj pomisli, da želijo domeno najbrž (pre)prodati korporaciji Pepsi. Čeprav bo njihova glavna domena garantirano za vselej ostala pepsi.com, moramo priznati, da je pep.si tudi kar seksi domena. […]

  2. Urška pravi:

    Zelo simpatičen post 🙂