Kako izbrati kar najboljšega registrarja domen?

Ste se znašli tik pred registracijo domene? Imate že izbrano domensko ime, določeno ustrezno domensko končnico, prav tako pa ste s pomočjo našega preverjalnika domen prepričali, da je domena prosta za registracijo? Potem je prav zares čas za registracijo, vprašanje pa je, pri katerem registrarju boste domeno registrirali.

Po podatkih Register.si je v tem trenutku v Sloveniji mogoče domeno .SI registrirati pri kar 96 registrarjih. Lahko si mislite, da jih je v tujini še veliko več. Izbira je torej vse prej kot enostavna, še posebej, če se z registracijo domene srečujete prvič.

Register.si podatki

Zato vam v nadaljevanju predstavljamo glavne dejavnike, ki jih morate upoštevati pri izbiri registrarja, na koncu pa vam bomo podali še konkreten nasvet, kje registrirati domeno.

6 nasvetov za izbiro registrarja domen

1. Dobra podpora. Izberite registrarja, ki vam bo vedno na voljo. Ne bo dovolj, da vam je na razpolago le med delavniki od 8. do 16. ure. Podporna služba mora biti dosegljiva 24 ur na dan. Vse dni v letu, tudi med vikendi in prazniki. Namreč, če spletna stran zaradi vam neznanega razloga preneha delovati, si boste zagotovo želeli, da vam podpora pomaga v najkrajšem možnem času.

2. Ugodne cene. Lastnost kakovostnega registrarja predstavljajo tudi ugodne cene domen, kar bi marsikdo postavil na prvo mesto. Mi pa smo cene namerno postavili šele na drugo mesto, sej se nam podpora zdi pomembnejša. Cena registracije ne odraža le cene domene, temveč tudi povezane storitve, do katerih vam po nakupu pripada pravica.

3. Brezplačen e-poštni predal. Le redki registrarji ponujajo opcijo, da si po registraciji domene lahko v naročniškem centru ustvarite e-poštni predal za posredovanje e-pošte na izbrati e-račun. To pomeni, da si denimo z e-naslova info@vasadomena.si posredujeta vsa prejeta sporočila na ime.priimek@gmail.com ali kateri koli drug e-poštni naslov.

4. Brezplačno DNS gostovanje. Storitev brezplačnega DNS gostovanja vam omogoča, da domeni vpišete poljubne DNS zapise in jo tako usmerite na poljuben strežnik.

5. Takojšnja registracija domene. Kriterij takojšnje registracije izpolnjuje večina kakovostnih registrarjev. Vsekakor pa, če naletite na registrarja, ki vam bo domeno registriral šele naslednji dan po prejetem plačilu, kar hitro poiščite drugega.

6. Možnost urejanja podatkov. Nujno je, da domeni lahko kadar koli sami vpišete želene DNS zapise. Prav tako je več kot zaželeno, da imate omogočen dostop do spremembe kontaktnih podatkov ter podatkov o nosilcu domene.

Priporočilo, kje opraviti registracijo domene

Prasicek.siVseh šest kriterijev, predstavljenih v današnjem prispevku, izpolnjuje registrar Prasicek.si, ki nudi domene po ugodnih cenah. Izbirate lahko med generičnimi, nacionalnimi in tematskimi domenami, prav tako pa vam je na voljo WHOIS zaščita, s katero zakrijete podatke o lastniku domene.

Prasicek.si registracijo domen omogoča že od leta 2010. Velja za zanesljivega registrarja z vrhunsko ekipo za podporo naročnikom, na katero se lahko obrnete vse dni v letu. Hitro odzivna ekipa vam bo odgovorila na vsakršno vprašanje, seveda pa vam bo z veseljem tudi priskočila na pomoč.

Obiščite spletno stran Prasicek.si in preverite cene več kot 400 različnih domenskih končnic.

Be Sociable, Share!

Komentiranje je onemogoeno.