5 najbolj priljubljenih domen v letu 2017

Ker se leto 2017 bliža koncu, je prav, da preverimo, katere domene so bile v tem letu najpogosteje registrirane. Ste vedeli, da jih je bilo registriranih že preko 331 milijonov? Na voljo je tudi več kot 1.540 domenskih končnic, za vas pa smo preverili, katere predstavljajo največjih delež prej omenjenega števila registracij.

Domena .NET

S 15 milijoni registracij je na 5. mestu domena .NET. Gre za eno najstarejših domen in prav njena dolga prisotnost na trgu ter kratica, ki jo predstavlja – Network, sta glavna razloga za uspeh te domene. Zanjo se odločajo posamezniki in podjetja, ki se želijo predstaviti na lokalnem ali globalnem trgu. Ne veste, ali je primera za dejavnost, ki jo želite predstaviti na spletu? Brez skrbi, domena .NET je primerna za vsako spletno stran.

Domena .DE

Prva nacionalna domena na našem seznamu je nacionalna domena svetovne gospodarske velesile Nemčije. Če se želite predstaviti na njenem spletnem trgu, je domena zagotovo .DE najboljša izbira. Tega se zavedajo številna podjetja, o čemer priča tudi število registracij, ki presega že 16 milijonov. Ker ima domena .DE določene omejitve pri registraciji, pri svojem ponudniku domen preverite, ali izpolnjujete pogoje za njeno registracijo.

.DE domena

Domena .TK

Pravo posebnost med domenami v tokratni objavi predstavlja nacionalna domena otočja Tokelau, na katerem živi okoli 1.500 prebivalcev. Domena kljub temu beleži več kot 19 milijonov registracij. Da, pravilno ste prebrali. Glavni razlog za izjemno priljubljenost te domene je, da jo lahko registrirate brezplačno. To pa je verjetno tudi njena edina prednost. Zaradi preproste dostopnosti se zanjo odločajo tudi spletni napadalci, zato se te domene drži slab sloves. Z njeno registracijo torej tvegate, da boste izgubili spletne obiskovalce, namesto da bi jih pridobili.

Domena .CN

.CN je nacionalna domena Kitajske. Ta država postaja ena vodilnih gospodarskih velesil, kar se pozna tudi na njenem spletnem trgu. Z 21 milijoni registracij se uvršča na 2. mesto današnjega seznama. Ker domena nima nobenih geografskih ali drugih omejitev, jo lahko registrira vsaka pravna ali fizična oseba, ki se želi predstaviti na ogromnem kitajskem trgu.

Domena .COM

Nesporna zmagovalka še vedno ostaja najbolj priljubljena domena na svetu .COM. Z več kot 130 milijoni registracij predstavlja kar 39-odstotni tržni delež. Ta domena je sinonim za spletno predstavitev tako za podjetja kot posameznike. Z njeno registracijo boste še lažje dosegli svojo ciljno publiko.

Domenske končnice

Ne veste, katero od teh domen registrirati za svojo spletno predstavitev? V pomoč vam je lahko objava 5 dodatnih stvari, o katerih morate razmisliti, ko kupujete domeno.

Be Sociable, Share!

Komentiranje je onemogoeno.