Poceni registracija domene

Spletna domena ali spletni URL naslov je naslov, na katerem bodo uporabniki spleta, bralci in obiskovalci našli vašo spletno stran, če jo bodo vpisali v svoj brskalnik. Postopek, pri katerem domena postane vaša last in tako na njej lahko postavite svojo spletno stran, imenujemo registracija domene.

Na spletu lahko poiščete različne ponudnike spletnih storitev, ki ponujajo tudi registracijo domene. Takšne ponudnike imenujemo spletni registrarji. Na njihovih spletnih straneh (ali kar na naši) lahko pred registracijo domene preverite, če je vaš želeni spletni URL naslov še prost oziroma če ga ni slučajno že kupil kdo drug. Prav zato se z registracijo domene ne splača odlašati, saj se lahko hitro zgodi, da jo naslednji dan ne bo več, ker jo bo pred vami registriral kdo drug.
Registracija domene
Registracija domene je sicer zelo enostaven in hiter postopek. Izbrano domeno, za katero ste preverili, da še ni zasedena, naročite s posebnim obrazcem na spletni strani ponudnika oziroma registrarja. Vnesti morate vse svoje podatke in nato boste na elektronski naslov, ki ste ga vpisali, dobili vse informacije za plačilo. Registracija domene je namreč opravljena šele, ko plačate račun. Takrat boste prejeli tudi potrdilo o lastništvu in podatke o vaši domeni.

Domeno lahko registrirate samo za nekaj mesecev, za eno leto ali več let, odvisno od vaših potreb oziroma želja. Vedeti pa morate, da so cene za registracijo domene za dalj časa navadno nižje, saj vam bodo ponudniki omogočili določen popust. Še posebej ugodno pa lahko opravite registracijo domene, če pri istem podjetju zakupite tudi prostor na strežniku oziroma si tam priskrbite tudi spletno gostovanje.

Z nekaj sreče boste naleteli na kakšno od posebnih akcij ali odkrili promocijsko kodo, s katero bo registracija domene morda celo brezplačna ali pa boste zanjo odšteli le zelo majhen znesek. Če imate glede registracije domene kakršnokoli vprašanje, čim prej in brez strahu kontaktirajte ponudnika spletnih storitev (npr. podjetje registracija domen Neo-Serv) in z veseljem vam bo priskočil na pomoč.

Be Sociable, Share!

Oznake: , , ,

Komentiranje je onemogoeno.