Katera je najboljša domena za blogerje?

Poleg nacionalnih in generičnih so na voljo tudi številne tematske domenske končnice, s katerimi se lažje približate točno določeni skupini spletnih obiskovalcev. Ali ste vedeli, da je na voljo več kot 900 različnih domenskih končnic? Ena izmed njih je namenjena vsem lastnikom spletnih blogov. Če še niste ugotovili, govorimo o domeni .BLOG, ki je za registracijo na voljo šele od 21. novembra 2016.

Domena .blog - logo

Zakaj sploh pisati blog?

Če že pišete blog, potem odgovor na to vprašanje gotovo poznate, za druge pa bo zanimiv podatek, da je trenutno aktivnih več kot 156 milijonov blogov! Še bolj pomembno je to, da vse te bloge skupaj prebira več 100 milijonov ljudi. S pisanjem bloga torej dosežete veliko spletnih obiskovalcev, ki se lahko spremenijo v vaše potencialne stranke. Po raziskavi podjetja HubSpot je namreč kar 60 % podjetij povečalo prodajo, odkar je začelo redno pisati blog objave.

Z blogom lahko služite tudi posamezniki. Če boste pridobili dovolj zvestih bralcev, lahko ob veliki količini spletnega prometa služite z oglasi, ki se prikazujejo na vašem blogu. Pravzaprav je to le eden izmed več načinov služenja denarja z bloganjem.

Pisanje bloga

Pohitite z registracijo domene .BLOG!

Verjetno se sprašujete, zakaj pohiteti z njeno registracijo, če gre za razmeroma novo domeno? Glede na število aktivnih blogov obstaja velika možnost, da bo vaša želena domena hitro zasedena. Zato je pametno, da pohitite z njeno registracijo, dokler je le-ta še prosta.

Za registracijo .BLOG domene se odločite še zaradi vsaj štirih pomembnih argumentov:

  • Prehitite ostale blogerje, ki te domene ne bodo uporabili.
  • Obiskovalci bodo iz uporabe te domene takoj prepoznali, kakšne vrste je vaša spletna stran.
  • Domena .BLOG lahko predstavlja močno marketinško orodje.
  • Primerna je za vse, tako profesionalne kot amaterske pisce blogov.
Be Sociable, Share!

Komentiranje je onemogoeno.