Kako registrirati domeno? (2.del)

Domeno lahko registrirate na zelo enostaven način, tako da sledite korakom na spletni strani ponudnika, tega pa lahko tudi pokličete ali ga kontaktirate po elektronski pošti in tako hitro in iz prve roke izveste vse potrebne informacije o registraciji. Pri tem ne pozabite povprašati, če so na voljo tudi kakšni popusti, predvsem pa že pred registracijo domene pobrskajte za promocijskimi kodami, ki vam omogočajo znatno cenejši nakup.

Registracija domene

Če želite pri registraciji domene še posebej prihraniti, izkoristite kakšno od akcij, ki jih ponujajo ponudniki internetnih storitev. Akcije so namreč oblikovane tako, da lahko domeno dobite celo brezplačno ali po zelo ugodni ceni, če hkrati pri istem ponudniku zakupite še gostovanje oziroma si izberete kakšno drugo storitev iz ponudbe. Če se odločate za akcijsko ponudbo registracije domene, ne pozabite preveriti tudi rednih cen, da vas te kasneje ne bodo presenetile. Seveda pa lahko domeno tudi kadar koli, predvsem pa brezplačno prenesete k drugemu, ugodnejšemu ponudniku, zato ne pozabite redno spremljati ponudbe za registracijo domen.

Sam postopek registracije navadno prav pri vseh ponudnikih poteka zelo hitro, kar pa še ne pomeni, da je vseeno, katerega izberete. Bolj ko hitrost in enostavnost samega postopka registracije, ki morata biti tako ali tako samoumevni, bodite pred nakupom domene pozorni na to, koliko časa traja, da vaš spletni naslov postane aktiven in ga lahko začnete nemoteno uporabljati. Če tega podatka ne najdete na spletni strani registrarja domen, se o tem pozanimajte preko telefona ali elektronske pošte, še posebej, če se vam mudi in si želite, da bi bila vaša spletna stran uporabnikom čim prej dostopna.

Be Sociable, Share!

Oznake: , , ,

Komentiranje je onemogoeno.