4 razlogi za registracijo osebne domene

Za ugodno ceno lahko registrirate svojo .COM, .SI ali katero drugo domeno, s katero boste postali vidni in prepoznani na spletu. Predstavljamo vam 4 razloge, zakaj je dobro, da registrirate osebno domeno. Torej takšno, ki v imenu vsebuje vsaj vaše ime ali priimek, lahko pa tudi oboje.

Registrirajte osebno domeno, dokler je še na voljo

Tudi če trenutno ne vidite potrebe po registraciji osebne domene, jo boste morda potrebovali v prihodnosti. Zaradi vse večje popularnosti osebnih domen obstaja možnost, da je domena za vaše ime že zasedena ali pa bo v bližnji prihodnosti. V tem primeru boste namesto enobesedne domene (anja.si, luka.si, matej.com, borut.com, …) lahko registrirali samo dvobesedno (anja-novak.si, luka-pokljuka.si, …).

Registrirajte osebno domeno

Če je domena že zasedena, vam jo bo morda trenutni lastnik prodal, a bo cena zagotovo višja, kot če jo registrirate, dokler je še prosta.

Najboljši e-poštni naslov

Danes velika večina uporablja e-poštni naslov, ki je vezan na enega od popularnejših e-poštnih ponudnikov, kot so Google, Outlook in Yahoo. Registracija prek omenjenih ponudnikov vam omogoča precej omejeno izbiro, saj so skoraj vse priljubljene kombinacije že zasedene. To pomeni, da bo domena vsebovala precej nepotrebnih znakov, na primer: anja.novak83@gmail.com. V primeru, da boste registrirali osebno domeno, boste le-to lahko uporabljali tudi za e-poštni naslov, na primer info@anja.si, novak@anja.si itn. Osebni e-poštni naslov je tako videti precej bolj profesionalen in unikaten.

E-pošta

V primeru, da iščete zaposlitev, ste honorarni delavec ali se želite razlikovati od večine, potem vam lahko osebni e-poštni naslov prinese pomembno prednost. Potencialni delodajalec, sodelavec ali investitor si vas bo lažje zapomnil, kar je zagotovo pomemben argument.

Grajenje blagovne znamke

Na voljo je veliko brezplačnih orodij za izdelavo spletni strani, kot so WordPress, Wix in Joomla, ki vam omogočajo grajenje blagovne znamke na spletu. Pri tem je ključnega pomena tudi ustrezna domena, ki lahko pozitivno vpliva na obisk spletne strani, zaupanje obiskovalcev in na optimizacijo v iskalnikih (SEO).

Na spletu obstaja že precej spletnih strani, kjer se poleg podjetij lahko predstavijo tudi posamezniki. Ena najpopularnejših je about.me, ki vam omogoča, da ustvarite osebno vizitko. Z uporabo lastne domene boste pustili osebni pečat, s katerim se boste razlikovali od ostalih uporabnikov strani.

Uporabite jo lahko kjerkoli

Poleg prej omenjene spletne strani lahko osebno domeno uporabite tudi, če pišete blog ali se želite predstaviti na različnih spletnih forumih. Uspešno jo lahko uporabljate tudi na družabnih omrežjih (Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr, …), kamor dodate povezavo do svoje spletne strani in osebnega e-poštnega naslova.

Be Sociable, Share!

Komentiranje je onemogoeno.