So res vse dobre domene že zasedene? (2. del)

Domena – dandanes tako dostopna, a vseeno tako oddaljena, če so vaša pričakovanja nekoliko višja. Vaša sanjska domena bo najverjetneje že zasedena, če pa jo boste želeli odkupiti, se vam bo ob vsoti, ki jo bodo zanjo zahtevali, kar stemnilo. Obstaja še ena možnost, za katero sicer ve zelo malo ljudi, kar je pravzaprav zanimivo, glede na to, da gre za izjemno uporaben način pridobivanja sanjske domene.

Govorimo seveda o pravkar poteklih domenah. Vsak dan se namreč pojavi več tisoč domen, ki jih je nekdo že registriral, pa registracije nato ni podaljšal – ker je pozabil, zamudil rok ali pa kaj drugega. Zakaj ne bi te domene po ugodni ceni torej kupili vi?

Verjetno se vam zdi, da tudi v primeru, da bo na voljo vaša sanjska domena, nimate veliko možnosti, da do nje tudi dejansko pridete – zagotovo jo bo pred vami registriral že kdo drug. Seveda drži, da morate biti pri iskanju, spremljanju in registraciji pravkar poteklih domen izjemno iznajdljivi, hitri in odločni, kljub temu pa dandanes obstajajo številna orodja, ki vam bodo tovrstno lovljenje pravkar preteklih domen olajšala. Na spletu lahko najdete tudi orodja, ki vam sporočijo, katere domene bi lahko bile v kratkem ponovno na voljo – tako da že vnaprej veste, kdaj morate biti na domene še posebej pozorni.

Seveda boste pri iskanju po seznamih pravkar poteklih domen morda našli tudi kakšno domeno, ki je sami pravzaprav ne potrebujete, se vam pa zdi, da bi lahko bila ta domena v prihodnosti vredna kar nekaj denarja. Če je cena nizka, nič ne škodi, če jo registrirate – prav lahko se zgodi, da jo bo kaj kmalu nekdo drug pripravljen od vas odkupiti za precej višjo ceno. Tako se lahko tudi sami vključite v tekmo za najboljše domene – ta tekma pa zmagovalcem prinaša precej visoke dobičke!

Be Sociable, Share!

Oznake: , , , ,

Komentiranje je onemogoeno.