So res vse dobre domene že zasedene? (1. del)

Se tudi vam zdi, da je dandanes vse težje, če ne celo nemogoče najti domene z dobrim imenom? Splet je namreč našel pot v vsak dom in vsak posel, domen pa je vendarle le omejena količina. Naj vam postrežemo z nekaj podatki o registraciji domen, ob katerih boste razumeli, zakaj je tako težko najti pravo ime za vašo domeno.

Registriranih je namreč že skoraj 25 milijonov domen s končnico .com, vsak dan pa uporabniki registrirajo še več kot 23.000 novih .com domen. To torej pomeni, da imate več možnosti, da zadenete sedmico na lotu kot pa da najdete zares dobro domensko ime.

Seveda je dobra domena izjemnega pomena za vaš posel, vašo prepoznavnost in nenazadnje vaše mesto na spletnih iskalnikih. Vendar pa je zaradi vse večjega pomanjkanja uporabnih domen vse težje najti takšno, ki bi zadostila vsem pogojem in željam.

Vaša sanjska domena je torej že zasedena, kaj sedaj? Seveda lahko vztrajate in skušate domeno kupiti od trenutnega lastnika – vendar vas bo vaša trmoglavost verjetno kar drago stala. Že registrirane domene z dobrimi imeni se namreč prodajajo po neverjetno visokih cenah – seveda pa se najdejo tudi kupci, ki so za njih pripravljeni odšteti že kar smešno visoke vsote.

Za že registrirano domeno boste torej najverjetneje odšteli precej več kot ste pripravljeni. Upoštevati morate, da se s preprodajo domen dandanes ne ukvarjajo več le velike korporacije, pač pa tudi manjša podjetje in posamezniki, ki neprestano iščejo domene, ki bi lahko v prihodnosti postale zanimive za širšo javnost, jih za majhen denar registrirajo, nato pa po nekajkrat višji ceni prodajo naprej. V današnjih časih torej ne mine dan, da se ne bi kakšna domena prodala za nekaj tisoč dolarjev. Seveda se tudi že registrirane domene prodajajo tudi za precej manj, kljub temu pa boste za njo verjetno odšteli nekajkrat več kot za novo domeno.

Za domeno niste pripravljeni odšteti tolikšnih vsot? V naslednjem članku preverite, kako do pravkar poteklih imen domen!

Be Sociable, Share!

Oznake: , , , ,

Komentiranje je onemogoeno.