Zakaj registrirati domeno .HR?

Domena .HR je nacionalna domena Hrvaške, ki jo poleg fizičnih oseb z osebno identifikacijsko številko (OIB) lahko z nekaterimi izjemami registrirajo tudi pravne osebe, ki imajo sedež na ozemlju Evropske unije in DDV številko. Poleg omejitev pri registraciji pa se .HR od ostalih nacionalnih domen razlikuje še po marsičem.

Posebnosti domene .HR

Registrirate jo lahko za okoli 100 €. Da, prav ste prebrali, gre za eno najdražjih nacionalnih domen na svetu. Obstaja tudi cenejša različica .COM.HR, ki jo lahko registrirajo vse pravne ali fizične osebe, brez omejitev, za ceno okoli 10 €.

Vsak najprej pomisli na cenejšo možnost, zato si poglejmo tri prednosti, zakaj se vam lahko bolj obrestuje registracija dražje različice.

  1. Če za svojo spletno stran uporabljate .HR domeno, boste pridobili večje zaupanje med spletnimi obiskovalci na hrvaškem trgu, kot če uporabljate katerokoli drugo domensko končnico. Glede na ankete, ki so jih opravili med lokalnimi uporabniki spleta, jih večina prepozna tudi razliko med .COM.HR in .HR, kar je še dodatna prednost za registracijo slednje.
  2. Z registracijo .HR bo vaša spletna stran uvrščena višje med rezultati iskanj na hrvaškem trgu, ki jih bodo obiskovalci opravili v iskalniku Google.
  3. Zaradi težjih pogojev in visoke cene obstaja možnost, da je želena .HR domena še prosta. Z njeno registracijo lahko učinkovito prehitite svojo konkurenco na lokalnem trgu. Če je domena še prosta, lahko preverite na naši domači strani.

Lokalno usmerjena domena

Dodatne posebnosti .HR domen

Gre za eno redkih domen, ki jo je prepovedano preprodajati. To pomeni, da če ste domeno registrirali, je kljub dokaj visoki ceni ne smete prodajati oz. ponujati tretjim osebam. Zaradi tega je domena še težje dosegljiva za pravne in fizične osebe, ki ne izpolnjujejo pogojev za registracijo. Če ste torej lastnik .HR domene, potem imate še dodatne prednosti pred konkurenco na hrvaškem trgu, ki mora namesto .HR uporabljati drugo domensko končnico.

Be Sociable, Share!

Oznake:

Komentiranje je onemogoeno.