Zakaj bi registrirali premium domeno?

Če še niste slišali za tako imenovane premium domene, naj najprej razložimo, o čem sploh teče beseda. Premium domena ima posebno domensko končnico, ki že sama po sebi nakazuje na tematiko spletne strani. Najbolje bo, da podamo nekaj primerov.

Premium domene

.bar

Predpostavimo, da si lastite lokal, zdaj pa bi radi imeli še spletno stran, kjer bi predstavili več podrobnosti o svojem lokalu, njegovi lokaciji, ponudbi, posebnih dogodkih ipd. V tem primeru lahko zakupite premium domeno .bar, s katero boste obiskovalcu že takoj dali vedeti, čemu je spletna stran namenjena.

.coffee

V kolikor bi preko spleta radi prodajali kavo, bo premium domena .coffee kot nalašč za to. Zakaj bi registrirali domeno .com ali .net, če lahko izstopite iz ustaljenih navad spletnih trgovcev in registrirate nekaj povsem drugačnega, kar si bodo obiskovalci zagotovo bolje zapomnili?

.guru

Ste mojster na svojem področju? Vrhunski oblikovalec vizitk, spletnih strani ali logotipov, morda odličen zavarovalniški agent, kuhar ali dober poznavalec spletnega marketinga? Registrirajte premium domeno s končnico .guru in dajte svojim obiskovalcem jasno sporočilo, da bodo od vas deležni le najboljših nasvetov.

Premium domene so primerne predvsem za spletne strani v angleščini

Ker domenske končnice premium domen večinoma izhajajo iz angleškega jezika, so le-te najprimernejše za spletne strani, ki ciljajo na angleško govoreči trg. Izbira premium končnic je zares velika, med najbolj priljubljene pa sodijo:

.agency .company .jobs .reviews
.bar .cool .marketing .services
.camera .estate .name .tips
.cash .financial .photos .today
.club .guru .recipes .xxx

 

Prepoznavnost in razpoložljivost

Glavna prednost premium domene je zagotovo v njeni drugačnosti. Z nekaj malega izvirnosti lahko registrirate domeno, s katero boste mnogo lažje zgradili prepoznavnost blagovne znamke, poleg tega pa si jo bodo obiskovalci tudi precej hitreje in lažje zapomnili.

Domenska končnica .coffee

Se vam ne zdi, da se black.coffee sliši bolje kot blackcoffee.com? Tudi kids.shoes se hitreje vtisne v spomin kot kidsshoes.net, mar ne? Takšnih primerov je praktično neomejeno, le od vaše domišljije in izvirnosti je odvisno, kako zanimivo ime si boste izbrali.

Poleg prepoznavnosti imajo premium domene vsaj še eno omembe vredno prednost predvsem pred .com, pa tudi pred .net domenami. Domene z omenjenima domenskima končnicama so namreč že izjemno zasičene, kar pomeni, da boste le stežka našli ime, ki bo še vedno na voljo za registracijo. Pri premium domenah pa gre za relativno nove gTLD domenske končnice, zato boste mnogo lažje našli domeno, ki še ni registrirana.

Želite registrirati svojo premium domeno?

Če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno, si oglejte seznam premium domen (KLIK), nato pa uporabite iskalnik prostih domen www.preveri.si in poiščite svojo. Pohitite, da vas kdo ne prehiti!

Be Sociable, Share!

Komentiranje je onemogoeno.