Tri vrste domen, ki jih mora imeti vsak resen posel

Če imate svoj posel in svoje izdelke oziroma storitve v glavnem tržite preko svetovnega spleta, je vaša spletna stran izjemnega pomena. Najverjetneje ste domeno že registrirali in jo poimenovali po svojem imenu ali pa po imenu svojega podjetja. To je seveda zelo dobra ideja, vendar pa bi vsako podjetje morali imeti registriranih več domen. Zakaj?

Če ljudje vašega podjetja še ne poznajo, ga na internetu ne bodo iskali po vašem imenu ali imenu vašega podjetja, kajne? To pa močno vpliva na znižanje števila obiskovalcev, ki bi se sicer oglasili na vaši spletni strani. Poleg tega domena, ki vsebuje le vaše ime ali ime vašega podjetja, potencialnim obiskovalcem ne pove nič o tem, s čim se ukvarjate ali kaj vaše podjetje pravzaprav počne. Prav tako tovrstno ime v mislih vaših potencialnih kupcev ne poskrbi za psihološko povezavo med tem, kar potrebujejo, in tem, kar nudite vi.

Z imenom svoje domene lahko svoj posel torej postavite na noge ali pa počasi uničujete. Vsekakor je izjemno dobra ideja, da registrirate več domen, nato pa jih vse preusmerite direktno na vašo osnovno spletno stran. In kako poimenovati te domene?

1. Domena, polna ključnih besed
Glavni razlog za registracijo domene, ki je polna ključnih besed, je izboljšanje svojega položaja na iskalnikih. Če boste registrirali domeno, ki vsebuje ključne besede, povezane z vašim poslom, si boste avtomatsko pridobili višje pozicije na spletnih iskalnikih. Če delate v panogi, kjer konkurenca ni tako velika, bo domena z veliko ključnimi besedami že sama po sebi dovolj, da se uvrstite na prva mesta iskalnikov!

2. Domena, ki poziva h akciji
Svoje potencialne kupce morate motivirati, da bodo kliknili na vašo spletno stran, zato pa jim morate ponuditi dovolj velik razlog. Če jim že v imenu domene poveste, zakaj točno naj se oglasijo na vaši spletnih strani, bodo vaše možnosti, da bodo potencialni kupci tudi dejansko obiskali vašo spletno stran, neprimerno večje! Ljudje namreč želijo vedeti, kaj bodo dobili na vaši spletni strani in ali se jim sploh splača klikniti nanjo – tudi čas je namreč denar!

3. Domena, ki jasno definira koristi
S tovrstnimi domenami v mislih svojih potencialnih strank ustvarjate psihološko povezavo med tistim, kar iščejo, in tistim, kar ponujate vi. Svoje stranke boste tako spodbodli k temu, da kliknejo na vašo spletno stran in končno dobijo izdelek ali storitev, ki si ga želijo. Tako boste svojo spletno stran v glavah svojih kupcev povezali z njihovimi lastnimi željami in potrebami, kar bo zagotovo razlog, da se bodo precej bolj pogosto vračali na vašo spletno stran!

Be Sociable, Share!

Oznake: , , , ,

1 komentar to “Tri vrste domen, ki jih mora imeti vsak resen posel”

  1. Jure pravi:

    Zgornji napotki so zelo dobri. Sicer pa zaradi prezasičenosti smo videli tudi nekaj nenavadnih imen, od flickr do fiverr, pa digg – skratka, možno je tudi, da če je stran kvalitetna, sama ustvari “novo ime” in si ga ljudje lažje zapomnijo prav ker je nenavadno.