Razlogi za registracijo več domenskih končnic

Na spletu je ogromno različnih spletnih strani z različnimi domenskimi končnicami.
Zakaj bi registrirali domeno samo s končnico .COM, ko pa je na voljo še toliko drugih, ki so privlačne in ‘standardne’ za spletne uporabnike. V Sloveniji je poleg .COM končnice priporočljivo registrirati še domenske končnice kot so .NET, .SI, .ORG, .INFO IN .EU. Čemu toliko domenskih končnic za eno spletno stran?
domenskih končnic
Kadar spletni uporabniki brskajo po spletu in iščejo različne spletne strani, si v veliko primerih zapomnijo le ime podjetja ali osebe, URL naslov pa pozabijo. Če izhajamo iz tega dejstva, si lahko predstavljamo kako podjetje torej poiščejo – v naslovno vrstico vpišejo ime podjetja in poskusijo z običajnima končnicama .COM ali .SI. Z registracijo ostalih domenskih končnic pa je trik v tem, da s tem konkurenca ne more kupiti drugih končnic vašega domenskega imena. Pomislite kako bi bil obiskovalec zmeden, če bi na dveh straneh z istim domenskim imenom našel dve različni strani. To bi povzročilo nezaupanje in pomisleke, v najslabšem scenariju bi se potencialna stranka odločila za konkurenco, kar pa definitivno ni koristno.
Z registracijo več domenskih končnic ste zagotovo v prednosti, ki pa od vas ne zahteva veliko časa niti denarja, saj vam ni potrebno zgraditi spletne strani za vsako končnico posebej, ampak potrebujete le preusmeritev iz glavne strani na ostale. Tako boste ‘najdeni’ tudi prek tistih, ki bodo namesto .COM ali .SI, vtipkali npr. končnico .NET.
Kako se preusmeri spletne strani pa preverite pri svojem aktualnem ponudniku spletnega gostovanja.

Be Sociable, Share!

Komentiranje je onemogoeno.