Kaj je dobro vedeti kot nosilec domene?

Nosilec domene je oseba, ki registrira domeno in z njo za določen čas pridobi pravice do uporabe in razpolaganja. Nosilec je lahko pravna ali fizična oseba

nosilec domene

Za .SI domene

Kot lastnik SI domene imate določene pravice, pa tudi nekaj dolžnosti, ki jih je dobro poznati še preden domeno zakupite, saj se tako izognete raznim nesporazumom, ki so običajno
posledica neinformiranosti. Zato smo v tem prispevku izpostavili nekaj uporabnih informacij.
S pravili o .SI domeni pa sicer upravlja register.si (ARNES).

– Ob registraciji domene vam iz vaše strani ni potrebno storiti ničesar, ostale spremembe, kot so na primer prenos domene na drugega lastnika, izbris domene ali menjava registrarja, pa mora najprej potrditi nosilec domene. Torej , če upravljate z domeno in niste njen lastnik, brez privoljenja lastnika ne morete urediti zgoraj naštetih sprememb.

– Lastnik domene je dolžan, da so njegovi podatki o kontaktnih osebah vedno ažurni, zato je v primeru menjave naslova, telefonske številka, e-poštnega naslova* ali kontaktne osebe, priporočljivo posredovati svojemu registrarju, ki nato spremembe javi v bazo registriranih domen.
*Priporočljivo je, da lastnik domene poda tisti e-poštni naslov, ki ga najpogosteje uporablja.

– Nosilec domene je odgovoren za vse možne kršitve ustavnih ali zakonskih pravic tretjih oseb in za kršitve javnega ali pravnega reda.
Celotna komunikacija Registra poteka preko uradnega e-poštnega naslova nosilca, zato je tudi pravilnost podatkov tako pomembna. Vsaka sprememba naslova mora biti sporočena registrarju.

Za ogled celotnih splošnih pogojev za registracijo .SI domene pa kliknite na to povezavo.

Be Sociable, Share!

Oznake: ,

Komentiranje je onemogoeno.