6 najpomembnejših nasvetov pri izbiri imena vaše domene (2. del)

Izbira imena domene, ki je iz tehničnega vidika dandanes zagotovo ena od najlažjih nalog pri postavitvi svoje spletne strani (domeno lahko praktično iz domačega kavča registrirate v nekaj minutah), je iz vsebinskega vidika izjemno pomembna. V prejšnjem članku smo vam razkrili tri osnovna pravila, ki jih morate upoštevati pri izbiri imena vaše domene, tokrat pa nadaljujemo še s tremi nekoliko bolj naprednimi nasveti, s katerimi boste lahko domeno registrirali kot profesionalec!

Nasvet #4: Zaščitite svoje ime!
Tudi na svetovnem spletu lahko najdemo številne zajedalce, ki se obesijo na uspeh vaše spletne strani in služijo na vaš račun. Kako? Denimo, da ste vi registrirali domeno avtomobili.si, ki sčasoma postane zelo uspešna. Nekdo lahko registrira domene avtomobili.net, avtomobili.com, avtomobili.eu in samo zato, ker vaše stranke imena vaše domene ne poznajo na pamet in pomotoma kliknejo na kakšno drugo, pobere precej klikov, ki bi morali pripadati vam – in vam tako seveda pobere tudi del strank in dobička. Razmišljajte vnaprej in preprečite tovrstne zajedalce: ob registraciji svoje domene registrirajte tudi vse njene različice. Z dobrim registrarjem vas bo to stalo le nekaj evrov, na dolgi rok pa verjetno prineslo precej strank in dobička!

Nasvet #5: Izberite ime domene, ki bo všeč tudi iskalnikom
Večina obiskovalcev vaše spletne strani bo do vas verjetno prišla preko spletnih iskalnikov, vsaj na začetku vašega posla. Upoštevajte to tudi pri izbiri domene in izberite ime, ki ima veliko ključnih besed – iskalniki se bodo navdušili nad vašo spletno stranjo!

Nasvet #6: Uporabite svojo kreativnost!
Najverjetneje bo večina domenskih imen, ki ste si jih izbrali, že zasedenih. Ne obupajte in pripravite seznam variacij in kreativnih rešitev za alternativna imena za svojo domeno, ki še ne bodo zasedena. Zasedenost domen zlahka preverite z različnimi orodji, pazite pa, da vas pri kreativnem razmišljanju ne bo odneslo predaleč stran od ključnih besed in narave vašega posla!

Be Sociable, Share!

Oznake: , , , ,

Komentiranje je onemogoeno.