6 najpomembnejših nasvetov pri izbiri imena vaše domene (1. del)

Če želite uspeti na spletu, je izbira pravega imena domene ena izmed najbolj pomembnih stvari. Pravil za izbiro je nešteto, še več pa raznolikih izkušenj ter dobrih in malo manj dobrih nasvetov. Se v vsem tem ne znajdete najbolje? Ponujamo vam 6 nasvetov, kako se oborožiti za enega od pomembnejših bojev pri upravljanju svoje spletne strani – izbiri domene!

Nasvet #1: Pomislite na svoje stranke!
Ko izbirate ime svoje domene, morate imeti v mislih predvsem svoje stranke. Ne izberite domene, ki si jo je težko zapomniti – stranke bodo na ime verjetno pozabile in se na vašo spletno stran ne bodo vračale. Prav tako pazite tudi, da ne bo imena vaše domene težko izgovoriti – stranke vas bodo težko priporočile drugim, saj ne bodo znale prebrati ali naglasiti imena vaše domene. Prva stvar, ki jo morate upoštevati, so torej vaše stranke!

Nasvet #2: Izberite kratko ime!
Tudi tu velja enako kot pri zgornji točki: če bo ime vaše domene predolgo in prezapleteno, ga bodo ljudje verjetno hitro pozabiti ali pa se jim ga preprosto ne bo dalo vtipkati v svoj internetni brskalnik – internet generacijo pogosto predstavljajo precej leni ljudje, ki so navajeni, da je vse, kar potrebujejo, le dva klika stran. Tudi tisti, ki bi so morda želeli zapisati ime vaše domene, bodo verjetno obupali še preden bodo zares začeli. Poskrbite torej, da bo ime vaše domene kar se da kratko – če pa se dolgemu imenu nikakor ne morete izogniti, pa besede ločite z vezaji, da si jih bodo ljudje lahko smiselno zapomnili!

Nasvet #3: Uporabite ime z veliko ključnimi besedami
Tega nasveta verjetno ne rabimo posebej utemeljevati: več ključnih besed imate, tem boljšo pozicijo boste imeli na spletnih iskalnikih. Vendar pa obstajajo še dodatne prednosti: če boste uporabili ključno besedo, ki je tesno povezana z vašim poslom, boste svojim strankam takoj povedali, s čim se ukvarjate. Če na primer prodajate avtomobile, je domena avtomobili.si seveda idealna domena za vas. Tu velja opozoriti še, da morate v primeru, da želite ustvariti ime podjetja ali znamko, v ime domene obvezno vključiti tudi to!

Ste upoštevali vse tri nasvete? V naslednjem članku vas čakajo še trije odlični nasveti, s katerimi bo vaša domena zagotovo med najbolj uspešnimi!

Be Sociable, Share!

Oznake: , , , ,

1 komentar to “6 najpomembnejših nasvetov pri izbiri imena vaše domene (1. del)”

  1. […] če smo ob zakupu domene naredili napako, naj bo iskalnikom prijazen vsaj naslov objave primer dobrega naslova: […]